Artesanía en cristal desde 1952
Empresa
Historia
Dónde estamos
Contacta
Productos
Mayoristas
Abalorios
Bolas
Cabujones
Fusing
Lágrimas
Núcleos para perlas
Venta de vidrio
Varillas Murano
Varilla colores transparente
Varilla colores pasteles
Varilla colores opalinos
Varilla filigrana
Frita Murano
Grana colores pastel
Grana transparente
Millefiori Murano
millefiori 06 mm
millefiori 08mm
Millefiori 10mm
millefiori 12 mm
millefiori surtido
Planchas Murano
Otros
Carta de colores
Historia
  La tradició de l'art del vidre a Catalunya es remunta a segles passats, arribant a la seva esplendor en el segle XVI, quan s'elaboraven peces comparables a models de Murano de l'època. 

  Va ser aproximadament durant aquest període, que la ciutat de Mataró és va convertir en important escola i manufactura del vidre català.
  
  En una d'aquestes manufactures, és on la família Estrems comença la seva tradició en el món del vidre fins el dia d'avui. El primer vidrier de la família del que tenim constància és Pere Estrems(foto1),que va treballar a un dels forns de vidre de la ciutat cap a finals del segle XIX, on es realitzaven artesanalment treballs de CRISTALL BUFAT I LA FILATURA del mateix. 

 Els seus fills Josep (foto 2) i Francisco Estrems, van seguir la tradició del Cristall Bufat treballant a les Cristalleries de Mataró.


 Varen ser anys d'or per a la indústria del vidre a la nostra ciutat. La fabricació de termòmetres, bombetes, utensilis per a la llar, etc., va convertir Mataró en un lloc privilegiat per a la formació de vidries. En aquella època van sorgir molts tallers amb petits forns i bufadors  per a la fabricació de boles, dirigida a la indústria perlera i bijuteria. 

     L'actual empresa Cristalls de Lluis Roca s.l. va tenir el seu origen l'any 1952 en un d'aquests petits tallers, situat a la part posterior de la casa familiar on es realitzava la fabricació de cabuixons i abaloris per a bijuteria.

  Aquest taller va iniciar la seva gestió en mans de Pere Estrems(fill de Josep Estrems).La carrera esportiva professional de Pere Estrems va desviar aquesta gestió a la seva filla qui la va assumir fins a principis dels anys 70,quan Lluis Roca, el seu marit (foto3), va agafar el relleu del taller. 

  Lluis Roca que provenia de la indústria metal.Lúrgica, va voler provar en el món del vidre quedant-se definitivament. Durant els anys 80 i 90 el taller va passar a ser Manipulats del Cristall Luis Roca, especialitzant-se en el camp de les perles i el vidre de Murano.

 Avui dia l'empresa ha passat a ser Cristalls de Lluis Roca s.l., dirigida per una nova generació de la família, els seus fills Montserrat i Lluis Roca(foto 4),dedicant el seu treball a la fabricació de peces per a bijuteria, joieria i complements per a majoristes.

La base principal de les nostres peces és el cristall de murano. El treball de bufador, forn de gasoil  i  fussing són les tècniques per a l'elaboració de  peces destinades a clients que busquen exclusivitat en els seus muntatges.

  El resultat de l'experiència de cinc dècades juntament amb les innovacions que dia a dia incorpora l'empresa, fa de Cristalls de Lluis Roca s.l. una empresa de constants novetats en els seus productes.

La generació que ve també vol mantenir la tradició vidriera (foto 5 ).

               
                      

Veure video de l'empresa

http://es.youtube.com/user/CristallsLluisRoca
 
 
C/ Batista i Roca, 61 1a planta 08302 Mataró (Barcelona) tel. 93 799 35 11 · info@lluisroca.com
[Web hosting de Duma Interactiva]